Електро услуги  за София                                                              тел. 0882 285 230                                                            

                                                                     

 

Електрически табла - ремонт и монтаж

Електрически табла - ремонт и монтаж

      Подмяна и ремонт на електрически табла    Старите електрически табла са основен проблем във всяка електрическа инсталация на по-старите сгради. Собствениците винаги се запитват: Трябва ли...

Откриване кражба на ток

Откриване кражба на ток

Откриване кражба на ток   Ежедневно чуваме новини за кражба на ток в различни градове и села по най-различен изобритателен начин. Кражбите на електроенергия или незаконните вмешателства и...

Монтаж и ремонт на перални цени

Монтаж и ремонт на перални цени

 Монтаж и ремонт на перални Пералната машина наричана в ежедневието за кратко "перална" или "пералня" е електродомакински уред служещ за пране, центрофугираане на прането, а при някои модели...

Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

Монтаж ремонт на готварски печки и фурни за вгражданеГотварската печка е кухненски уред за битово или професионално ползване с котлони и фурна предназначена за приготвяне и притопляне на храни. Има...

Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

Гамаелектро е професионална фирма за ремонт на стълбищно осветление, като предлагаме и подмяна на старо стълбищно осветление и преработката му в стълбищно осветление с датчици и фотоклетки.  Каква...

 • Електрически табла - ремонт и монтаж

  Електрически табла - ремонт и монтаж

 • Откриване кражба на ток

  Откриване кражба на ток

 • Монтаж и ремонт на перални цени

  Монтаж и ремонт на перални цени

 • Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

  Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

 • Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

  Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

 

HomeКонтактОбщи условия. Гаранции.СлайдМонтаж и ремонт на перални цени

 Монтаж и ремонт на перални

Пералната машина наричана в ежедневието за кратко "перална" или "пералня" е електродомакински уред служещ за пране, центрофугираане на прането, а при някои модели перални дори и за сушене на прането с функция наподобяваща гладенето или намаляща смачкването. Пералнята е причислена към групата на едрата бяла техника. Първите проектирани и създадени перални и перални помещения не са били електрически, а задвижване с механична сила от човека или конски впряг.
Днес всяко домакинство има автоматична електрическа пералня в дома си. Тя пести вода, електричество  и най-вече време, като се заема с една неприятна домакинска ежедневна работа.
Когато трябва да си купим пералня винаги се чудим каква марка да е и с какви функции. Общо взето избора на пералня се определя от бюджета определен за закупуването, както и от нуждата на съответното домакинство. В днешни дни освен с програматри и автоматика пералните машини са оборудвани със сушилни и дори специални устроиства подпомагщи гладенето на дрехите в последствие, както споменахме вече. Така изборът на пералня е в зависимост от вашите възможности и изисквания към електроуреда. Избора на пералня зависи от мястото за монтаж, броя на членовете в домакинството, капацитета на прането в килограми и напоследно място предлаганите екстри на конкретният модел. 

На пазара се предлагат перални машини с капаци, разположени отпред и с капаци отгоре върху пералнята. Така пералнята може да се монтира на най-различни места в зависимост от мястото с което разполгаме за пералнята. Пералните могат да бъдат за пране от 3,5 кг до 7,5 кг пране. Както споменахме вече има и перлни машини с вградени сушилни. Това е една доста удобна и практична функция на съврменните перални.
След като сте направили своят избор на пералня вие трябва да доставите и монтирате. А след дълга експлоатация и да предвидите евентуален ремонт на вашата пералня. Тук се намесваме ние с професионалният си опит в монтажа на перални и ремонта на перални машини. Ние сме мобилен сервиз от майстори за София предлагащи монтаж и ремонт на перални, а при нужда също доставка на новата пералня и извозване на старата ви неработеща и ненужна, доста тежка пералня.


Как да си монтирам пералнята? Как се монтира пералня?


Ще се опитаме, възможно най-кратко и опростено да обясним монтажа на пераня в няколко стъпки. Желаещите могат да се опитат да монтират новата си пералня сами.

Преди да предприемем самият монтаж трябва да сме избрали точното и правилно място за монтажа на пералнята. На мястото за монтаж на пералня трябва електрическо захранване, извод за студена вода-чиста и извод за канал с ф 40-50 мм, но не по-малък. Ако нямате тези три основни извода, то трябва да викнете професионална фирма за да ви издгради изводи за ток, вода и канал. Сеервиз Гамаелектро предлага направа на изводи за ток, канал и чиста студена вода на достъпни цени: тел.0882285230.

Сервиз за перални - ремонт на перални по домовете

След това може да продължим с монтажа на пералнята.
Без значение от модела на пералнята и от нейната марка първото нещо, което трябва да направим е прочитане на инструкциите за монтаж. Инструкцията за монтаж на пералня трябва да се прочете внимателно и да се отбележат стъпките по своята последователност.
Втората стъпка е отваряне на опаковката и изваждане на пералнята от кашона или от транспортното фолио. Някога пералните бяха в кашони с дървени скари от долна страна и от горна стлана. Напоследък пералните се транспортират с капаци от противоударни материали и найлоново транспортно фолио.
Трета стъпка е определяне на мястото за монтаж или по-точно поставяне на мястото, където ще работи пералнята. На мястото за монтаж трябва да има изведени водопроводен кран, канал и електрически контакт или извод на електрически кабели за твърда връзка, за което споменахме по-горе с поддробности. Щом сме сигурни в комуникациите необходими за задвижане и захранване на пералнята, то пристъпваме към самият монтаж на пералнята към водата и електричеството.
Следващата стъпка по монтажа е освобождаване на барабана на пералната машина. Барабана е захванат към корпуса на пераната с цел да не се повреди механизма му при транспорта, като захващането е осъществено посредством четери транспортни пръчки. Тези транспортни пръчки или шини се демонтират с гайчен ключ и се изваждат навън от пералнята. Отворите в които са били транспортните пръчки се запушват със специални тапи от комплекта на перлната. Тези тапи е желателно да се монтират, те ограничават шума от работата на пералнята, а и самата пералян е затворена за да не събира прах.
Следва монтажа на маркучите на пералнята към самата машина и въвежднето на пералната на определеното и място. Преди да я доближите плътно до плоскостите,стените или шкафовете трябва да подвържите тока, водата и канала.
ВАЖНО!!!   
Не забравяйте да сложите уплътнителн маншон на тръбата и маркуча за мръсна вода, за да не излизат неприятни миризми и да не подлива вода при изпомпване на вода от пералнята. При монтажа на маркуча за студена вода също използвайте гарнитури от двете страни на маркуча-от към пералнята и от към спирателният кран. Маркуча на чистата вода е под постоянно високо налягане! Не стягайте силно гарнитурите, за да не ги скъсате.
Идва момента с нивелирането на пералнята. Някои перални се нивелират с четерите си крака, а други само с предните две крачета. Важното е да я зостопорите правилно, като това може да го проверите и контролирате с нивела.
До тук изпълнихме всичко по монтажа. Понякога се налага пробиване на шкафове и стени за да прекарате тръбите и маркучите на пералнята, но затова сме ние! Разполагаме с професионална и точна пробивна апаратура и техника.
Може да ползвате пералнята със здраве.


Ремонт на перални


Ремонта на пералната машина извършваме на място по домвете, т.е ние сме мобилен сервиз за перални в София. Ремонта на пералнята е доста по-сложен от монтажа и се извършва на място в дома ви, освен ако няма нужда от пренавиване на мотора на пералнята или преработка на платката. Ремонти от по-сложен и труден характер се извършват в сервизната база.
Преди всеки ремонт се прави диагностика на пералнята за да се открие проблема. Ние ще опишем някои от основните проблеми и повреди водещи до ремонт на вашата пералня. Понякога ремонта е свързан с поправка и рецеклиране на части на пералнята, но понякога се налга смяна на основни части, като в някои случай не са никак евтини.
Един от основните ремонти е попадане на чуждо тяло в казана на пералнята или износване на лагерите на казана. Затова когато чуете странен шум, които досега не сте чували спрете пералнята незабавно, така със сигурност щетите ще са по-малко. От чужди тела може да се повреди и помпата на пералнята. Когато започне да изпомпва водата да се чуват странни шумаве или въобще да спре да изпомпва. В помпите попадт най различни по-малки дрехи, части от дрехи или стотинки и ключове, успели да се промъкнат. Тук може да се подсигурите като проверявате редовно джобовете на дрехите преди да ги пуснете в пералната.
Но така или иначе пералната ви машина си има живот на компонентите и като цяло.
Уплътненията губят еластичност и запчват да пропускат първо капки вода, а по-късно и повече вода. Програматорите се повреждат. Маркучи се късат. Ремъчи и амортисьори се деформират. Електрическата инсталация се поврежда. Електромотора и помпата спират да работят. Това са нормални повреди дори и при правилна експлоатация на вашата перална. Затова всички електроуреди имат грнционен срок. След изтичане на гаранцията повреди може да се очкват от всякакво естество.
Ние работим и поправяме вшата перална на място.


Монтираме и ремонтираме следните марки перални машини/ фурни, котлони, печки, плотове, аспиратори и бойлери 

Сервиз за ремонт, монтаж и поддръжка по домовете на домашни автоматични перални:

 • AEG
 • Ariston
 • Bosch
 • Beko
 • Candy
 • Daewoo
 • Electrolux
 • Gorenje
 • Fagor
 • Indesit
 • Ignis
 • LG
 • Midea
 • Neo
 • Ocean
 • Philips
 • Samsung
 • Siemens
 • Siltal
 • Venus
 • Whirlpool
 • Zanussi
 • Zerowatt


Цени за ремонт и монтаж на перални в София:

 • Посещение в дома на клиента и диагностика (в София до околовръстен път)    30 лева
 • Установяване и отстраняване леки електромеханични повреди без демонтаж и монтаж на възли от пералня    22- 40 лева
 • Демонтаж и смяна на дефектирали части: вентили, бутонни блокове, дренажни помпи, гофрирани маркучи, ниворегулатори, електромотори, амортисьори, програматори,електронни платки и др. в зависимост от сложността и достъпа    32- 48 лева


Установяване и отстраняване на лека електромеханични повреди на готварска печка - смяна на ключ, котлонна плоча, нагревател, термореулатор, клеми и др.    44 лева

 • Установяване и отстраняване на електромеханични повреди в съдомиялни: демонтаж и смяна на вентили, циркулационни и дренажни помпи, маркучи, ниворегулатори, съединения в зависимост от сложността и достъпа    40 - 60 лева
 • Профилактика воднa част на съдомиялна    50 леваУстановяване и отстраняване на тежки електромеханични повреди, налагащи демонтаж на цели възли се оценяват, след съответния преглед от сервизния техник като се обявява окончателна цена за ремонта на уреда.

 • Преглед на електроуред и направа писмена оферта в сервизната база    18 лева
 • Транспорт на електроуред от дома на клиента до сервизната база и обратно    50 лева


Нестандартни и основни ремонти се договарят след извършване на оглед и уточняване количеството, вида и сложността на ремонтните дейности.
Резервните части са с пазарни цени като в магазините.
Потребителят има право да поиска изготвянето на предварителна писмена оферта за ремонтите и/или другите услуги, които желае да получи, както и да си доставят сами резервните части, необходими за ремонта на пералнята им.
Рекламациите за предоставените услуги се извършват по реда на Закона за защита на потребителите, съгласно всечки уредени в него клаузи и правила за двете страни.