Електро услуги  за София                                                              тел. 0882 285 230                                                            

                                                                     

 

Електрически табла - ремонт и монтаж

Електрически табла - ремонт и монтаж

      Подмяна и ремонт на електрически табла    Старите електрически табла са основен проблем във всяка електрическа инсталация на по-старите сгради. Собствениците винаги се запитват: Трябва ли...

Откриване кражба на ток

Откриване кражба на ток

Откриване кражба на ток   Ежедневно чуваме новини за кражба на ток в различни градове и села по най-различен изобритателен начин. Кражбите на електроенергия или незаконните вмешателства и...

Монтаж и ремонт на перални цени

Монтаж и ремонт на перални цени

 Монтаж и ремонт на перални Пералната машина наричана в ежедневието за кратко "перална" или "пералня" е електродомакински уред служещ за пране, центрофугираане на прането, а при някои модели...

Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

Монтаж ремонт на готварски печки и фурни за вгражданеГотварската печка е кухненски уред за битово или професионално ползване с котлони и фурна предназначена за приготвяне и притопляне на храни. Има...

Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

Гамаелектро е професионална фирма за ремонт на стълбищно осветление, като предлагаме и подмяна на старо стълбищно осветление и преработката му в стълбищно осветление с датчици и фотоклетки.  Каква...

 • Електрически табла - ремонт и монтаж

  Електрически табла - ремонт и монтаж

 • Откриване кражба на ток

  Откриване кражба на ток

 • Монтаж и ремонт на перални цени

  Монтаж и ремонт на перални цени

 • Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

  Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

 • Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

  Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

 

Ремонт на стълбищно осветление

Професионален ремонт на стълбищно осветление. Преработка на стълбищно осветление. Самото стълбищно осветление  е  електрическа осветителна инсталация предназначена за осветление на общите части. Обикновено стълбищно осветление има в многоетажните жилищните сгради. В повечето сгради стълбищното осветление е на един токов кръг, като осветява всички общи части. При по-големите сгради токовите кръгове са повече и могат да достигнат до 4, 5 и дори 6 броя. Управлението на стълбищното осветление се намира в ГРТ или в друго ел табло в близост. Понкога се монтира на РЕТ при по-високи блокове. В много редки изключение при стари сгради релето е монтирано в таванско помещение или мазе.

Ремонт на стълбищно осветление София

При проблем с ел инсталация на стълбищното осветление се налага ремонт. Ремонт на стълбищно осветление е доста неточно понятие . Преди да се предприеме ремонт на стълбищно осветление се налага пълна диагностика на ел инсталацията. Старата ел схема на стълбищно осветление включва лихт бутони, реле за време и осветителни тела. Релето за време може да се нарича още стълбищен автомат. Проблемите могат да са в кръга на бутоните, в кръга на лампите, в ел кабел или в самият стълбищен автомат. Ремонт на стълбищен автомат не е възможен и при проблем се извършва подмяна с нов.  Системата е сложна и трудоемка за поддържане и ремонт. Обикновено при по-големи и стари ел инсталации се налага преработка на стълбищното осветление със сензори за движение.

Стълбищно оксветление със сензори за движение

Стълбищно осветление с фотоклетка и стълбищно осветление с датчици. )Предлагаме преработка на старата система за стълбищно осветление в напълно нова и независима ел инсталация

.. При промяната се извършва преработка и изключване на бутоните, като се демонтират старите осветителни тела и на тяхно място се монтират нови. Има ел схема за монтаж на датчици, като се свързват към старите осветителни тела. При такава преработка отпада също и стълбищният автомат

Ремонт на стълбищно осветление цени

Цените за ремонт на стълбищно осветление са както следва:

 • Посещение на адрес в рамките на град София – 30,00 лв
 • Диагностика на проблем – 28,00 лв / РК/точка
 • Откриване на залепнал бутон – 29,00лв/етаж (без значение от броя на бутоните)
 • Смяна на залепнал бутон – 26,80 л с включен бутон
 • Смяна на стълбищен автомат – 47,00 лв без включен автомат
 • Подмяна на захранващ кабел – по договорка
 • Преработка на стълбищно осветление – по оферта след оглед

Доставка и монтаж на котлони по домовете

Гамаелектро е сервиз за ремонт и монтаж на котлони. За улеснение на нашите клиенти и предлагане на комплексна услуга, ние извършваме доставка и монтаж на котлони, смяна на котлони, ремонт на котлони по домовете, смяна на фурна, монтаж на фурна за вграждане, ремонт на фурна, монтаж и ремонт на аспиратори, като осигуряваме ремонт и сервиз за газови уреди (газови котлони, газови фурни и комбинирани готварски печки). Сервиз Гамаелектро предлага ремонт и монтаж на електро уреди и газови уреди на място по домовете, профилактика и консултация при избор на нов уред.

Как се извършва доставка и монтаж на котлони?

При нужда от нов котлон е достатъчно да се обърнете към нас. Повечето клиенти не могат да се ориентират в огромното предлагане на различни марки и модели котлони. На пазара има стотици марки, които изглеждат от хубави по-хубави и са на изгодни цени.  Моделите се предлагат с множество екстри и на промоции, което подтиква клиента към неправилен избор и се стига до закупуване на котлон с ненужни функции, некачествен уред, различни размери от необходимите, което налага допълнително рязане на плота за да монтирате котлона за вграждане. За да не стигате до там, ние ви предлагаме посещение и консултация на място от техник, които ще ви посъветва за правилен избор на котлони. След като сте се спрели на марка и модел с точни размери, можем да извършим доставка и монтаж на котлони, като се ангажираме да демонтираме старите котлони и да монтираме новите с гаранция от 24 месеца.

 


Монтаж на плот за вграждане, свързване накотон

Можем да извършим доставка и монтаж на котлони за вграждане на нов плот. Осигуряваме прецизно и точно рязане на кухненският плот с професионални пробивно-режещи инструменти. При монтаж на котлони за вграждане и свързването им към електрическата мрежа се използва специален електрически кабел и твърда електрическа връзка позволяваща високо натоварване.

Доставката на електрически кабел за свързването на котлона е наша грижа. Кабела трябва да е стри жила за да осигури ефективна защита и обезопасяване на електро уреда.

Доставка и монтаж на котлони  за вграждане с гаранция. Доставка и смяна на фурна и други битови уреди като аспиратори, бойлери и готварски печки на газ и ток.

Извършваме още смяна на ел табла, ремонт на стълбищно осветление и откриване кражба на ток. 

монтаж на електрически бойлерЕлектрическият бойлер може да бъде обем електрически или проточен елктрически бойлер, както и комбиниран електрически бойлер, които всъщност е най-обикновен бойлер с една или две серпентини за алтернативен топлоизточник за загряване на водата във водосъдържателя. Детайли за монтаж на проточен бойлер може да разгледате тук. В статията ще се спрем на монтажа на обемен електрически бойлер. Както споменахме електрическият обемен бойлер може да има серпентини за свързване към парно или слънчев панел. При наличие на слънчев панел и серпентини вече говорим за монтаж на слънчев бойлер или соларен бойлер. Преди да започнем с монтажа на бойлера трябва да сме наясно, че съществуват вертикални и хоризонтални обемни бойлери. Как се монтират бойлерите?

Монтаж на хоризонтален бойлер. Монтаж на бойлер на таван

Вертикалните и хоризонталните електрически бойлери се закрепят посредством куки за монтаж на бойлери или конзоли за таванен монтаж на бойлери. Бойлера може да се монтира на следните места: монтаж на бойлер на таван, монтаж на бойлер на стена, монтаж на бойлер под мивка, монтаж на бойлер над мивка и монтаж на бойлер в баня. Най-сложният монтаж на бойлер е монтажа на стена.  Според вида на материала на стената се налага: монтаж на бойлер върху гипсокартон, монтаж на бойлер в тухла или монтаж на бойлер в итонг. За различните материали в които се монтират планките се използват различни куки и крепежни елменти, като дори може да се наложи използване на химичен анкер. При монтаж на нов бойлер се започва от инструкцията за монтаж на бойлера, прочита се внимателно и се разглеждат схемите. Монтажа на бойлер се извършва по схема. При монтаж на бойлер на стена и монтаж на бойлер на таван ви са необходими различни крепежи и материали. Монтажа на вертикален бойлер е по-лесен от монтаж на хоризонтален бойлер. 

Монтаж на бойлер цена 

Много хора се интерсуват колко струва монтажа на бойлер, като от до тук казаното става ясно, че цената за монтаж на бойлер зависи от вида на бойлера, обема на бойлера, начина на монтаж на бойлера, необходимите материали за монтаж на бойлера, както и от това дали се налага демонтаж на стар бойлер или имаме монтаж на нов електрически бойлер. При монтаж и демонтаж на бойлер цената нараства.

Ние от сервиз за ремонт на бойлери предлагаме доставка и монтаж на бойлер. Работим със следните марки бойлери: доставка и монтаж на бойлер Атлантик, доставка и монтаж на бойлер Аристо, бойлер Горение, бойлер Мидеа, предлагаме монтаж на бойлер Елдом, монтаж на бойлер Теси, бойлер Дипломат и още много други марки бойлери.

Професионален сервиз за монтаж на бойлери София. Монтаж на електрически бойлер цена от 55 лв.

За желаещите да монтират боймонтаж на бойлери лера си сами може да погледнат образователното това видео за монтаж на бойлери: Монтаж на бойлери видео.

Сервиз за бойлери София 

Ние организираме ежемесечно и безплатен монтаж на бойлери, като промоцията важи при закупуване на бойлер от нас. Моделите и марките бойлери с безплатен монтаж се обявяват предварително тук.

Монтаж на електрически бойлер с гаранция от 36 месеца. 

монтаж на бойлер на тухлена стена цена от 147.00 лева.

 

 

Монтаж на котлони 

При монтаж на котлони се изисква опит и правоспособност (професионален ел техник) с цел качествен и безопасен монтаж. Котлоните като цяло, претърпяха еволюция в своето развитие. Първоначално котлона е само плоча с два или три извода (за един или два кръга на загряване). Обикновено старите котлони бяха монтирани към готварските печки, заедно с фурната. Много рядко, но се срещаха и отделно плочи за котлони, съответно една самостоятелна или две. Котлоните представляват електрически нагревател, които се управлява от електрически многостепенен ключ. Съвременните котлони са доста по-различни, като се предлагат на пазара, все още и от старият тип котлони с керамични и чугунени плочи.

Котлоните днес се предлагат с нов дизайн, нов принцип на работа, нова концепция и огромно разнообразие. Предлагат се отделно само котлони с един, два , три или повече котлона, индукционни и керамични котлони. Може да закупите керамични котлони за открит монтаж, стъклокерамични котлони и плотове за вграждане или плот, които се управлява през фурната. Разнообразието от марки, модели и цени е смайващо.

Сервиз за ремонт и монтаж на котони завграждане

Ние като професионален сервиз за монтаж на котлони, ремонт на котлони и други битови електро уреди предлагаме доставка и монтаж на котлони, ремонт на котлони на място по домовете, диагностика на повреден и неработещ котлон, смяна на котлони, смяна на термостати, смяна на терморегулатори и смяна на плочи на котлони. Безплатна диагностика на котлони при извършване на ремонт! При извършване само на посещение и диагностика, то диагностиката на повредата се заплаща!

Монтаж на котлони се извършва по изискванията на фирмата производител с цел безопасност и изпълнение на гаранционните условия по монтажа на котлона.

Котлоните вече са оборудвани с защита от прегряване, защита от деца, индикатор за остатъчна топлина (специален сензор изключва нагревателите, когато котлона работи напразно), заключване, таймер и други функции гарантиращи безопасното използване на ел уреда.

При монтаж на котлони за вграждане трябва да се спазват няколко основни правила. Как се монтират котлони за вграждане.

 • Монтаж на нов уред от специализиран сервиз, в противен случай отпада гаранцията

 • Котлоните се монтират далеч от други електро уреди

 • Задължително обезопасяване на електрическото свързване

  Свързване на вградена фурна и котлони. Схема на свързване на керамичен плот.Монтаж на стъклокерамичен плот за вграждане

При монтиран стъклокерамичен плот за вграждане спазвайте следните правила за експлоатация:

 • Не допускайте инсекти в жилището и шкафовете, където е монтиран плота. Хлебарките се промъкват до управлението на котлона и така създават къси съединения, които понякога унищожават микропроцесорите и платката.

 • Не разсипвойте вода

 • Не мийте плота с пара

 • Не разсипвайте захар

 • Не плъзгайте съдовете върху котлона

 • Използвайте съдове с дебело дъно

 • Не използвайте съдове с по-малък диаметър от зоната на загряване на плота

 • Не мийте плота с абразивни препарати

Специализиран сервиз за доставка и монтаж на котлони по домовете, ремонт на котлони, фурни за вграждане и готварски печки от марките: Ariston, Beko, Indezit, Gorenje, Whirlpool, Bosch, AEG, Neo,Finlux, Crown, Amica, Teka, Candy и други.

 

Работно време за посещение и ремонт на котлони по домовете:

Понеделник – Петък 8.00 – 18.30 ч.

Неделя 8.30 – 18.00 ч.

Събота Почивен ден

Сервиз за бойлери Гаматерм ООД разполага с електрически обемни бойлери втора ръка и електрически проточни бойлери втора ръка на склад. Бойлери втора ръка от неръждаема стомана (неръждавейка), емайлирани бойлери и бойлери със стъклокерамично покритие.

 

Бойлери втора ръка цени

Налични бойлери втора ръка от следните марки бойлери, обеми и мощности:

 • обемен вертикален бойлер Елдом 150 л, 2000 W от неръждаема стомана  -  369,99 лв/бр
 • обемен хоризонтален бойлер Шишков 80 л, 2000 W от неръждаема стомана  -  268,00 лв/бр
 • обемен вертикален бойлер Фламина, 80 литра 2000 W от неръждавейка / 5 бр  -  163,99 лв/бр
 • обемен вертикален бойлер Елдом, обем 120 литра, 2кW неръждаем водосъдържател - 222,33 лв/бр
 • обемен хоризонтален, лява ел част, 80 л на Шишков от неръждаема стомана   -  189,00 лв/бр
 • обемен вертикален 2000 W на Елдом от неръждаема стомана   -  159,00 лв/ бр
 • обемен 50 литров бойлер на Фламина за вертикален монтаж  -  129,78 лв/бр
 • проточен бойлер за баня със слушалка Аристон  -  111,33 лв/бр
 • обемен бойлер Елдом Инвест със серпентина и фланец с 8 отвора, 80 литра - 333,99 лв/бр
 • бойлер 5 литра на Стибел елтрон с меден съд за под мивка - 190,00 лв/бр
 • бойлер 120 л вертикален Елдом 3 кW - 390,00 лв/бр

Бойлери втора употреба се предлагат работещи и без течове. Всички бойлери са без налични възвратни клапани. Предлагаме италиански възвретни клапани 11,44 лв/бр. 

Обявените цени на бойлери са без ДДС, без транспортни разходи и без цена за монтаж при нужда. Наличността се променя често, при интерес проверете наличността на тел 0882 285 230.