Електро услуги  за София                                                              тел. 0882 285 230                                                            

                                                                     

 

Електрически табла - ремонт и монтаж

Електрически табла - ремонт и монтаж

      Подмяна и ремонт на електрически табла    Старите електрически табла са основен проблем във всяка електрическа инсталация на по-старите сгради. Собствениците винаги се запитват: Трябва ли...

Откриване кражба на ток

Откриване кражба на ток

Откриване кражба на ток   Ежедневно чуваме новини за кражба на ток в различни градове и села по най-различен изобритателен начин. Кражбите на електроенергия или незаконните вмешателства и...

Монтаж и ремонт на перални цени

Монтаж и ремонт на перални цени

 Монтаж и ремонт на перални Пералната машина наричана в ежедневието за кратко "перална" или "пералня" е електродомакински уред служещ за пране, центрофугираане на прането, а при някои модели...

Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

Монтаж ремонт на готварски печки и фурни за вгражданеГотварската печка е кухненски уред за битово или професионално ползване с котлони и фурна предназначена за приготвяне и притопляне на храни. Има...

Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

Гамаелектро е професионална фирма за ремонт на стълбищно осветление, като предлагаме и подмяна на старо стълбищно осветление и преработката му в стълбищно осветление с датчици и фотоклетки.  Каква...

 • Електрически табла - ремонт и монтаж

  Електрически табла - ремонт и монтаж

 • Откриване кражба на ток

  Откриване кражба на ток

 • Монтаж и ремонт на перални цени

  Монтаж и ремонт на перални цени

 • Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

  Монтаж и ремонт на готварски печки и фурни за вграждане

 • Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

  Ремонт и подмяна на стълбищно осветление

 

HomeКражба на токКражба на ток от съседи

кражба на ток от съседиИзобретяват се все по-изтънчени начини, машини, устройства и методи за кражба на ток от съседи или от енергоснабдителните дружества. Един от най-използваните методи и уреди за кражба на ток са: кражба на ток с дистанционно, кражба на ток с магнит, кражба на ток по радиото и други стандартни електрически незаконни връзки. Кражба на ток с дистанционно управление се открива по-трудно и се доказва трудно. На пазара вече се предлагат свободно достъпни и различни устройства за кражба на ток.

Крадците стават все по изобретателни и прилагат различни трикове за кражба на ток, като използват различни схеми и машини за кражба на ток, като дори вече има така наречените организирани престъпни групи. Медиите наричат такива престъпни организации "частно енерго". 

Кражба на ток наказание

Кражбата на ток е престъпление и се наказва от закона с пълните последствия. Наказателният кодекс предвижда наказания и глоби при кражби на ток в различен размер и тежест. Кражбата на ток и последствията от нея са уредени в  чл. 234в НК. 

При интерес потърпевшите може да потърсят повече информация във форумите за кражба на ток. В самият форум има потърпевши и препатили от кражба на ток и при намерение да си решите проблема сами, без фирма може да ви е от полза.

Откриване кражба на ток

Кражбата на електроенергия може да се раздели на два основни вида: кражба на ток директно от разпределителните дружества (преди електромера на потребителите) и кражба на ток след електромера на крайният потребител. Разликата в двата метода за кражба на ток е голяма. При кражба на ток от електро преносната мрежа дружествата сами водят разследване ии търсят правата си в съда, докато при кражба на ток след електромера на потребителя, самият потребител води борбата с кражбата на електричество. Най-лошото в този случай е задължението на потърпевшият потребител. Веднъж отчетена електроенергията трябва да се заплати и от абоната, а при доказване на кражба се търсят права по съдебен ред, съответно от крадеца на ток.

Как се установява кражба на ток?

Установяването на кражба не е лесна задача. За да сте сигурни, че има такава кражба трябва да се обърнете към лицензирани фирми за доказване кражба на ток, които имат лицензирана дейност. При съмнения за такава кражба се извършва съответната проверка на електромера, електрическите връзки и кабели в електротаблото, захранващият кабел към апартаментното ел табло и евентуално вътрешната ел инсталация на имота. При установяване на незаконно присъединяване към електропреносната мрежа се идва протокол за кражба на ток, които е доказателство. На протокола трябва да има подписи и печати на лицата и фирмата извършила откриването на кражбата, като след документирането на нерагламентираната връзка може да се разкачи за да прекратите по нататъшното натрупване на сметки. Не прекъсвайте незаконното присъединяване към мрежата преди да се докоментира от фиирма за констативен протокол!

 При набъбване на сметките ви, без основание и то с големи разлики със сигурност се касае за кражба на ток. Както споменахме по-горе методите за кражба на ток са много. Определено обаче става дума за кражба на ток от съсед. от вашата домашна инсталация. Незаконната мрежа за кражба на ток може да е присъединена към вашата на много места и дори да е вкопана под мазилката. Ток може да се краде и от асансьора иили да се направи връзка за кражба от стълбищното осветление. Всички незаконни връзки са всъщност мостове за кражба на ток от една линия към друга. Ние сме лицензирана фирма за откриване и доказване на кражба на ток. Телефон за откриване кражба на ток, кражба на ток проверки :    

 


тел: 0882 285 230 


Професионални електротехниици за откриване кражба на ток  Сливен, кражба на ток Стара Загора, кражба на ток София. Кражби на ток при абонати на ЧЕЗ и ЕВН. Аке все пак решите зда откривате кражбата на ток сами ви съветваме да се обърнете към съответните органи и да напишете жалба. Цени за кражба на ток може да видите тук!